AMSTERDAM - Henk Westbroek is donderdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot het betalen van een boete van driehonderd euro vanwege het illegale bezit van een schildpad.

De 54-jarige zanger en liedjesschrijver gaat in hoger beroep, kondigde hij donderdag aan in het televisieprogramma RTL Boulevard. Tegen Westbroek was een boete van duizend euro geëist.

Schildpad Snoopy werd vorig jaar in beslag genomen door de Algemene Inspectiedienst (AID), de controle- en opsporingsdienst van het ministerie van Landbouw. Westbroek kon niet aantonen dat hij de schildpad al in bezit had toen daarvoor nog geen vergunning nodig was.

Nest

Hij zegt de schildpad achttien jaar geleden te hebben geërfd van zijn tante. Zijn advocaat Bram Moszkowicz leeft mee met de voormalig 3FM- en YorinFM-dj. "Ik hoop dat Snoopy weer snel in zijn nest komt."

Westbroek was ontdaan bij het horen van het vonnis. "Natuurlijk is het belangrijk voor mij", zei hij in RTL Boulevard. "Wie vindt het nou leuk om een strafblad te krijgen? Ik wilde gewoon mijn schildpad terug. Ik mis hem best wel."