AMSTERDAM - Marco Borsato viert donderdag zijn veertigste verjaardag en vindt dat helemaal niet erg. "Het leven valt niet tegen", schrijft hij op zijn website.

Bekijk video

"Ik heb in die veertig jaar veel geleerd, veel lieve mensen leren kennen, veel prachtige momenten beleefd en een fantastisch gezinnetje gesticht." De zanger gaat van zijn nieuwe levensjaar een geweldig jaar maken. "Ik ben er helemaal klaar voor."

Het was voor Borsato een bewogen levensjaar. Hij scoorde drie nummer 1-hits, stond met zijn Symphonica in Rosso tien keer in een uitverkocht Gelredome in Arnhem en de dvd van de concertreeks werd vier keer platina. Door al het succes begint Borsato lichamelijk op te raken, schrijft hij. "Het batterijtje is zo goed als leeg."

Intiem concert

Toch heeft de zanger nog genoeg energie over om zijn verjaardag te vieren met zijn fans. Via een actie op Radio 538 hebben vijftig luisteraars een kaartje gewonnen voor de zogeheten 53N8MIS, waar Borsato donderdag met onder meer Ali B en Do een exclusief en intiem concert geeft in een kerk in Amsterdam.