AMSTERDAM - De Colombiaanse zanger Juanes krijgt een gigantisch park naar zich vernoemd in zijn geboortestad Medellín. Het Juanes Peace Park komt in het teken te staan van slachtoffers van landmijnen, waar de zanger zich al jaren voor inzet.

Zo komen er sport- en recreatiefaciliteiten speciaal voor mensen in een rolstoel en met andere handicaps. De bouw van het park, dat zeventigduizend vierkante meter zal beslaan, begint volgende week.

De regering van Colombia geeft linkse rebellen de schuld van de honderdduizenden mijnen die in het land liggen. Vorig jaar kwam een recordaantal van 1070 mensen om nadat ze op een mijn waren gestapt, meer dan waar ook ter wereld. Veel slachtoffers van mijnen wonen in Medellín.

Landmijnen

Juanes, die twaalf Latin Grammy's won en vorig jaar op de lijst van de honderd meest invloedrijke mensen van Time Magazine stond, is een van de meest strijdlustige actievoerders tegen landmijnen.

Zo schreef hij het nummer 'Fijatre bien donde pisas' wat 'Kijk uit waar je loopt' betekent. In april bracht hij het lied ten gehore voor het Europees Parlement in Brussel.