AMSTERDAM - De Australische regering is niet blij met de actie die Pink voert tegen de wolindustrie. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. De zangeres roept tijdens haar concerten op om vooral geen producten te kopen die gemaakt zijn van Australische wol.

Pink vraagt hiermee aandacht voor het couperen van de staarten van schapen. Volgens de regering is het couperen in het voordeel van de schapen zelf.

De 27-jarige Pink, die eigenlijk Alecia Moore heet, voert actie in naam van Peta. Deze Amerikaanse dierenrechtenorganisatie vecht al jaren tegen het couperen, waarbij de gerimpelde huid rond de anus van schapen wordt weggesneden. Hiermee proberen boeren te voorkomen dat vliegen tussen de huidplooien hun eitjes leggen en schapen sterven aan infecties.

Alternatief

Een hoge Australische regeringsfunctionaris laat weten zelf ook geen fan van het couperen te zijn. Volgens hem is er geen goed alternatief voor het gebruik, dat in de komende vier jaar zal worden afgebouwd. "Het is nog altijd beter dan een langzame dood door infecties", zegt hij.