RIJSWIJK - De succesvolle Nederlandse band Within Temptation heeft een contract getekend met de Amerikaanse vestiging van Roadrunner Records. Dat heeft de band woensdag bekendgemaakt.

Roadrunner Records werkt al voor Within Temptation in Japan, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Sony/BMG is verantwoordelijk voor de exploitatie in de rest van de wereld.

De band sloot ook een overeenkomst met het Amerikaanse boekingskantoor Pinnacle Entertainment, het bedrijf dat onder andere verantwoordelijk is voor de boekingen van Linkin Park en Keane.

Prijzen

"De VS is het laatste gebied van betekenis waar Within Temptation nog niet is uitgebracht", aldus het management. De band heeft meer dan 1,1 miljoen albums verkocht en won onder andere een World Music Award, drie Export Prijzen voor Best Verkopende Nederlandse act in het buitenland, de BV Popprijs, TMF Awards, een UK Golden God Award en een Zilveren Harp.

Zangeres Sharon den Adel zegt in een reactie zeer enthousiast te zijn over de samenwerking met Roadrunner Records in de VS.

Tour

"Roadrunner heeft in de UK, Japan en Australië voor ons vorige album al zeer goed werk gedaan. We zijn er dan ook van overtuigd dat ze dat ook in de VS gaan doen." De band denkt begin volgend jaar voor een promotionele tour naar de Verenigde Staten af te reizen.