AMSTERDAM - De chauffeur van Yoko Ono is dinsdag opgesloten zonder kans om op borg vrij te komen. De 50-jarige Koral Karsan wordt ervan beschuldigd zijn werkgeefster te hebben afgeperst.

De rechter weigert de man op borg vrij te laten, omdat het vluchtgevaar te groot wordt ingeschat. Vrienden van Karsan hadden de borgsom van 190 duizend euro al betaald, maar dat geld krijgen ze nu terug.

Aangifte

Karsan ontkende dinsdag tegenover de rechter opnieuw schuldig te zijn aan de aanklacht. Eerder zei hij dat Ono hem alleen maar beschuldigt om te voorkomen dat hij aangifte zou doen wegens seksuele intimidatie.

De rechter acht het gevaar dat de man vlucht groot, omdat de van oorsprong Turkse Karsan relaties heeft in het buitenland. Bovendien zou zijn verblijfstatus onduidelijk zijn. Volgens de officier van justitie is hij illegaal in Amerika.

Vermoorden

Karsan werd vorige week opgepakt op verdenking van het chanteren van de 73-jarige weduwe van John Lennon. Hij zou hebben gedreigd compromitterende foto's van Ono openbaar te maken als zij hem niet ruim anderhalf miljoen euro zou betalen. Ook zou hij hebben gedreigd haar en haar zoon Sean te laten vermoorden.