AMSTERDAM - Presentatrice Ellemieke Vermolen en de Volendamse zanger Jan Smit zijn uit elkaar. Dat heeft SBS6 dinsdag meegedeeld. De twee hadden officieel twee maanden een relatie.

Bekijk video

Vermolen (30) en Smit (20) hebben samen besloten hun relatie af te breken, wegens te drukke agenda's.

Je kunt geen goede basis voor een relatie leggen als je elkaar zo weinig kunt zien", aldus de presentatrice. "Het was echt gekkenwerk. We hadden nauwelijks tijd voor elkaar, dat houdt niemand vol."

Realistisch

De blondine vertelt dat ze maandagavond een goed gesprek hebben gehad. "Jan vroeg zich af waar we mee bezig waren. We zagen beiden in dat we realistisch moeten zijn."

Vermolen is verdrietig en noemt Jan de leukste liefde van haar leven, maar niet de grootste. Met tranen in haar ogen zegt de presentatrice het moeilijk te vinden om haar ex-vriend los te laten. Haar moeder gaf haar ooit het advies dat er 'geen hand vol, maar een land vol mannen is', maar met die tip kan de trieste blondine voorlopig niets.

Genieten

De presentatrice heeft de breuk niet zien aankomen. "Liefde maakt blind. We zijn er gewoon hoteldebotel ingestapt en we zouden wel zien. Nu zien we dus dat het niet werkte tussen ons. We zien allebei nog in de bloei van ons leven. We moeten genieten en dan zien we wel wat de toekomst brengt."

Televisiezender SBS6 maakte dinsdagochtend door middel van een persbericht bekend dat de verhouding tussen de 20-jarige zanger en Vermolen over was. De presentatrice zegt dat ze een persbericht heeft laten uitgaan, omdat ze zelf haar verhaal wilde doen.

Jan Smit heeft niet gereageerd op het stuklopen van zijn relatie.