AMSTERDAM - Presentatrice Bridget Maasland en zanger Lee Towers zijn uitgeroepen tot societyvrouw en societyman van het jaar. De onderscheiding kregen ze maandag uitgereikt tijdens het gala van de Society Awards in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

De jury van de Society Awards vindt Maasland een televisiepersoonlijkheid "die haar bekendheid ten volle benut om zich over de hele wereld in te zetten voor zwerf- en straathonden". Maasland is immers het gezicht van de Dutchy Puppy Foundation.

Verbroedering

Lee Towers werd geprezen om zijn zangcarrière. "Lee Towers heeft bewezen een blijvende factor te zijn in de altijd hectische showbizzwereld. Towers heeft met zijn onmisbare 'You'll Never Walk Alone' voor verbroedering gezorgd in concertzalen en stadions", oordeelde de jury.

Ook voormalige societyjournalist Henk van der Meijden en actrice/presentatrice Mariska van Kolck kregen een onderscheiding. Beiden wonnen de oeuvreprijs: Van der Meijden voor zijn verdiensten als producent van Rembrandt De Musical en Van Kolck voor haar veelzijdige werk in het theater en op de televisie. "Van der Meijden heeft met Rembrandt De Musical een ware kroon op het Rembrandt 400-jaar gerealiseerd", meende de jury.

Boeien

Over actrice/presentatrice Mariska van Kolck stelde de jury dat ze menig theaterliefhebber weet te boeien met haar creatieve talent. "Met glans vervult zij rollen in grote en kleine musicals."

De jury van de Society Awards bestaat uit Christian Houkes (journalist en oprichter), Graziella Ferraro (styliste), Paul van der Linden (journalist) en Annette Wijdom (organisatrice nationale- en internationale gala's).