AMSTERDAM - Actrice Halina Reijn is een van de Shooting Stars op het Internationaal Film Festival Berlijn. Ze wordt daar samen met andere jonge acteurs en actrices uit verscheidene Europese landen gepresenteerd aan de internationale filmindustrie en pers.

Dat heeft Holland Film, verantwoordelijk voor de Nederlandse afgevaardigde, maandag bekendgemaakt.

Doel van Shooting Stars is meer bekendheid geven aan Europese acteurs en actrices. Het is de tiende keer dat het evenement plaatsvindt tijdens de Berlinale. Reijn was het afgelopen jaar in de bioscoop te zien in Zwartboek en Ik Omhels Je Met Duizend Armen.

Blind

Verder speelde de filmster in onder meer Zus & Zo, De Passievrucht, Grimm, Polleke en Iles Flottantes. Haar nieuwste film Blind draait vanaf 8 februari in de bioscoop. Ook is ze als actrice verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waarmee ze onder meer De 3 Zusters, Het Temmen Van De Feeks en Hedda Gabler maakte.

Mimoun Oaïssa was de Shooting Star van 2006. Andere acteurs die zich de afgelopen jaren in Berlijn mochten presenteren waren Monic Hendrickx, Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Victor Löw, Tamar van den Dop en Nadja Hüpscher.