AMSTERDAM - In 2000, toen LeToya Luckett en LaTivia Roberson besloten met Destiny's Child te stoppen, is Beyoncé Knowles depressief geweest. Dat zegt de zangeres in het Amerikaanse tijdschrift Parade Magazine.

Luckett en Roberson verlieten de popgroep na een conflict met de vader van Beyoncé, producent Mathew Knowles. Beyoncé en haar nichtje Kelly besloten daarna verder te gaan met twee andere leden.

Knowles zegt dat ze in die tijd erg somber was. "Ik at niet meer, en ik sloot mezelf vaak op in mijn kamer. Het was een eenzame periode", aldus de popdiva. Tot overmaat van ramp kwam er ook een einde aan de relatie met het vriendje dat ze al sinds haar 13e jaar had.

Lief

Knowles zegt dat ze zich in die tijd vaak heeft afgevraagd wie ze zelf was en wie haar vrienden waren. "Mijn moeder heeft me er weer bovenop geholpen", zo zegt Knowles. "Mijn moeder vroeg me: 'Waarom zou niemand van jou houden? Ben je vergeten hoe slim, lief en mooi je bent?'. Daarna realiseerde ik me dat mijn moeder me twee keuzes gaf: opgeven of doorgaan."

Destiny's Child heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen cd's verkocht. Beyoncé treedt tegenwoordig voornamelijk op als solo-artiest.