LOS ANGELES - Mary J. Blige is in de bres gesprongen voor haar collega Britney Spears. De zangeres begrijpt het recente feestgedrag van de net gescheiden Spears heel goed. Dat vertelt ze op de website van de Britse zender ITV. Ze vindt dat de media Britney met rust moeten laten.

Britney ligt momenteel onder vuur omdat ze veel uitgaat, terwijl ze twee kleine kinderen heeft. Er is vooral aandacht voor het feit dat ze de laatste maand regelmatig zonder ondergoed werd gesignaleerd. De zangeres vroeg onlangs de scheiding aan van de vader van haar kinderen, Kevin Federline, waarmee ze twee jaar getrouwd was.

Leven

Blige begrijpt dat haar blonde collegaatje behoefte heeft om zich uit te leven. "Iedereen komt in zijn leven wel in de situatie waarin Britney nu zit, dat je dacht dat iemand van je hield en je je vergist blijkt te hebben", legt ze uit. "We maken allemaal fouten. Ik kijk naar Britney en zie een mens, net als ik dat ben. Ik heb ook veel fouten gemaakt in mijn leven."

Volgens de 35-jarige zangeres komt het wel goed met Britney. "Ze komt hier wel doorheen. Ik denk dat ze er uiteindelijk heel goed uit zal komen", gelooft ze. "Ik houd van Britney en zal voor haar bidden."