AMSTERDAM - Oprah Winfrey breidt haar media-imperium uit. De talkshowkoningin werkt samen met zender ABC aan twee realityprogramma's: 'Oprah Winfrey's the big give' en 'Your money or your life'.

De plannen voor de shows komen drie maanden nadat Harpo, het productiebedrijf van de presentatrice, een nieuwe afdeling oprichtte voor alternatieve televisieprogramma's.

In 'Oprah Winfrey's the big give' krijgen tien personen geld en mogelijkheden om anderen te helpen. Degene die zijn bronnen het best gebruikt wint. In 'Your money or your life' staan gezinnen centraal die 'aan de vooravond van een crisis staan'. Een team van experts komt de families te hulp en geeft ze de mogelijkheid het roer totaal om te gooien.

De wereld van de 'feel good'-televisie is een nieuwe stap in de carrière van Oprah en haar productiebedrijf. Naast haar dagelijkse talkshow beheert Harpo de website van de talkshowdiva. Via Harpo Films produceert de ze films en via Harpo Print geeft ze maandelijks haar tijdschrift O uit.