AMSTERDAM - Jan Smit had als tiener al een zwak voor zijn huidige vriendin Ellemieke Vermolen. "Toen ik 16 was had ik al een oogje op haar", vertelt de 20-jarige volkszanger zaterdag in De Telegraaf.

"Er was een actie op 3FM, luisteraars konden met BN'ers zoenen voor het goede doel. Er werd aan mij gevraagd met wie ik zou willen zoenen. Ellemieke Vermolen heb ik toen geantwoord", zegt hij lachend. "Maar het is er niet van gekomen, want ze zag me toen nog niet staan."

In oktober werd bekend dat de zanger en de presentatrice een relatie hebben. Smit verbaast zich nog steeds over de commotie die dat veroorzaakte in de media. "Het is op het achtuurjournaal geweest. Zelfs Balkenende had het erover. Het is toch bizar dat de minister-president over mijn relatie praat?"

Leeftijdsverschil

Vooral het leeftijdsverschil tussen de tortelduifjes zorgde voor veel ophef. Ellemieke is tien jaar ouder dan haar nieuwe vlam. "Als je het leuk met elkaar hebt, maakt het toch niet uit dat je tien jaar verschilt?", verzucht de zanger.

Hij voelt zich ook ouder dan 20. "Ik ben vanaf mijn tiende jaar bezig als zanger. Door die tien jaar levenservaring voel ik me vaak ouder dan mijn leeftijdsgenoten. Ik ben sneller volwassen geworden."