AMSTERDAM - Guus Meeuwis is door zijn arts volledig genezen verklaard. De 34-jarige zanger werd begin november geopereerd aan een poliep op zijn linker stemband. Volgens manager Mireille Versteeg zingt hij zelfs beter dan voorheen.

"Guus kan zo operette gaan zingen", vertelt ze. "Hij heeft echt het idee dat de operatie een meerwaarde heeft gehad. Hij was zo gewend geraakt aan de mindere kwaliteit van zijn stem, dat er nu een wereld voor hem opengaat."

Meeuwis nam na de chirurgische ingreep op doktersadvies twee maanden rust. Vanaf 2 januari kan hij zijn stem weer volop gebruiken. "Al bij de eerste controle zei de dokter dat het fantastisch geneest", zegt Versteeg. "Hij mag zijn stem nu nog niet helemaal opengooien. Maar hij heeft wel zangles en logopedie."

Staken

De zanger, die vorig jaar een grote hit had met de Hazes-cover 'Geef mij je angst', had al vaker last van stemproblemen. Na een korte rustperiode besloot hij eind oktober weer op te treden. Na drie nummers moest hij echter het concert al staken.