AMSTERDAM - Er komt een biografie van Oprah Winfrey waarin geen sappig detail achterwege wordt gelaten. Kitty Kelley zal het levensverhaal van de bekende talkshowpresentatrice op papier zetten.

De beruchte biografe staat bekend om haar schaamteloze tactieken en spraakmakende scoops. Zo beweerde zij in een boek over de familie Bush dat George W. Bush cocaïne zou hebben gesnoven tijdens het presidentschap van zijn vader.

Oprah Winfrey is volgens Kelley een van de meest invloedrijke personen in de recente Amerikaanse geschiedenis. "Er is niemand in de twintigste eeuw die de normen en waarden van het Amerikaanse publiek zo heeft beïnvloed", zei ze over de 52-jarige tv-legende.

Risico

De 64-jarige Kelley schreef bestsellers over Jackie Onassis, Nancy Reagan en het Engelse koningshuis. Dat laatste werk werd in Engeland niet uitgebracht omdat het risico op rechtszaken wegens smaad te groot zou zijn.

De schrijfster staat bekend om haar zeer intensieve researchwerk. Toen zij over Elizabeth Taylor schreef zou zij haar echtgenoot er op uit hebben gestuurd om in vuilniszakken van de actrice te snuffelen.