LONDEN - De kaarten voor het herdenkingsconcert voor de Britse prinses Diana zijn woensdag over de toonbank gevlogen. Binnen enkele minuten was het evenement uitverkocht, zo liet de organisatie weten. Het concert is een initiatief van Diana's zonen William en Harry.

Het gebeuren in het Wembley-stadion in Londen heeft op 1 juli 2007 plaats. Op die dag zou de prinses 46 jaar oud zijn geworden.

Tijdens het concert staan zowel favoriete acts van Diana als van haar kinderen op het podium. Zo zijn er optredens van onder anderen Elton John, Duran Duran, Joss Stone en Pharrell Williams.

Capaciteit

De kaartverkoop verliep onder meer via de website www.concertfordiana.com. Het is niet bekendgemaakt hoeveel entreebewijzen er zijn verkocht, maar het stadion heeft capaciteit voor rond de 60.000 mensen. De opbrengst van het concert gaat naar goede doelen.

Op veilingsites worden al tickets aangeboden voor vier keer het bedrag waarvoor ze oorspronkelijk zijn verkocht.

Elton John

Het gerucht gaat dat Elton John opnieuw Candle In The Wind zal zingen, het nummer dat hij ten gehore bracht op de begrafenis van Diana. Hij zei destijds dat hij het lied pas weer zou zingen als de prinsen hem daarom zouden vragen.

Exact tien jaar na het auto-ongeluk op 31 augustus 1997, waarbij Diana om het leven kwam, wordt nog een kerkelijke herdenking gehouden.