AMSTERDAM - Rapper Yes-R zet nooit zijn mobiele telefoon uit. Zelfs tijdens een romantisch afspraakje laat hij zijn gsm aan staan. "Ik wil niet suggereren dat ik nou zo belangrijk ben, maar ik heb wel werk waarvoor ik goed bereikbaar moet zijn", zegt hij in het tijdschrift Girlz!

In eerdere interviews verklaarde de 20-jarige rapper dat hij zichzelf als een zakenman ziet. "Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik verkoop het product Yes-R. Dat moet elke keer van de beste kwaliteit zijn."

Yes-R steekt als rasechte investeerder in zichzelf veel energie in zijn toekomst. Hij wedt niet op één paard. Naast rapper is hij acteur. In de film ''n Beetje verliefd' maakt hij zijn debuut als de brutale Omar.

"Ik zal nooit helemaal stoppen met rappen, maar er komt een tijd dat ik mijn huidige niveau niet meer haal. Ik kan dan niet meer vijf keer per week op het podium staan. Ik denk dat je acteren langer vol kan houden."

De film ''n Beetje verliefd' van regisseur Martin Koolhoven gaat donderdag in première. Ook Tjitske Reidinga, Plien van Bennekom en Ad van Kempen spelen erin.