NEW YORK - De Hollywood-ster Angelina Jolie heeft geen plannen om met haar droompartner, de acteur Brad Pitt (42), te trouwen. Dat beweert de actrice in een nog te verschijnen interview met het Amerikaanse tijdschrift Vogue, waaruit Amerikaanse media dinsdag al citeerden.

"Wij waren beiden al een keer getrouwd. Het is dus niet het huwelijk dat per definitie mensen samenhoudt", aldus Jolie. De laatste tijd waren de geruchten toegenomen dat Jolie en Pitt nog dit jaar in het huwelijksbootje zouden stappen.

Ook laat Jolie weten dat het nooit haar bedoeling is geweest om het huwelijk van Pitt en Jennifer Aniston kapot te maken. Jolie ontmoette Pitt op de filmset van Mr and Mrs Smith. Op dat moment was Pitt nog getrouwd met Aniston.

Tevreden

In Vogue zegt de 31-jarige actrice dat ze absoluut niet op zoek was naar een relatie toen ze Pitt leerde kennen. Jolie was naar eigen zeggen hartstikke tevreden met haar leven als alleenstaande moeder. Dat de twee elkaar toch gevonden hebben, gebeurde volgens haar gewoon.

"Voor de film moesten we allerlei bizarre dingen doen. Zo ontstond een vreemde en verwarrende vriendschap. Later ontwikkelde onze levens zich op een manier waarop we samen konden zijn. En dat voelde als iets dat we wel moesten doen."

Papa

Maar het liefdesplaatje was pas compleet toen Maddox, de geadopteerde zoon van Jolie, Pitt uit zichzelf papa noemde. "Dat was zo'n beslissend moment", zegt Jolie. "Het kwam echt uit de lucht vallen. Geweldig. We zaten op de grond met auto's te spelen in een hotelkamer en ineens zei hij het. We konden elkaar alleen maar aankijken. Vanaf dat moment wisten we dat we een familie waren."

In juli vorig jaar adopteerden Pitt en Jolie het Ethiopische meisje Zahara en in mei van dit jaar werd hun dochter Shiloh geboren. Alle kinderen hebben Jolie-Pitt als achternaam.

Jolie en Pitt verschenen maandag samen in New York op de première van de film 'The good shepherd', waarin Jolie een hoofdrol speelt.