AMSTERDAM - Elton John, Joss Stone, Pharell Williams en Duran Duran behoren tot de artiesten die optreden tijdens het herdenkingsconcert voor prinses Diana. Dat vertelden haar zoons, de Britse prinsen William en Harry, dinsdag in een interview met de BBC.

Bekijk video

Het concert vindt plaats op 1 juli, de dag dat de overleden prinses 46 jaar zou zijn geworden.

Twee maanden later, op 31 augustus, is het precies tien jaar geleden dat Diana en haar vriend Dodi Al Fayed om het leven kwamen bij een auto-ongeluk in Parijs. Op die dag wordt een officiële herdenkingsdienst gehouden in Londen.

Verjaardagscadeau

Alleen zo'n dienst vonden de prinsen niet genoeg. "We willen een concert organiseren dat barst van energie, humor en geluk. Zo zou zij het ook gewild hebben", verklaart William. "Het wordt het beste verjaardagscadeau dat ze ooit heeft gehad."

Elton John voelt zich vereerd dat hij is uitgenodigd voor het herdenkingsconcert. "Ik vind het fantastisch dat William en Harry ervoor hebben gekozen hun moeder te eren met dit concert. En ik vind het geweldig dat ik er mag optreden", vertelt de ster, die tijdens de begrafenis van de prinses een speciaal aangepaste versie van het nummer 'Candle in the wind' zong.