AMSTERDAM - Eddie Murphy heeft zijn vriendin Melanie Brown gedumpt nadat hij foto's onder ogen had gekregen van haar en een andere man. De plaatjes waren geschoten door privédetectives die de acteur inhuurde omdat hij vermoedde dat zijn vriendin vreemdging.

Dat melden diverse media.

Murphy en ex-Spice Girl Mel B hadden sinds juni een relatie. De 45-jarige Murphy vertelde vorige week in het televisieprogramma RTL Boulevard dat ze niet langer samen zijn. Hij zei toen ook dat hij er niet zeker van is dat het kind dat de zangeres verwacht van hem is.

Trouw

De 31-jarige Brown reageerde woedend. Ze moest er via de media achterkomen dat haar relatie met de Amerikaanse komiek voorbij was. In een reactie benadrukte ze dat ze hem altijd trouw is geweest, hoe kortstondig en bizar hun romance ook was.

Murphy lijkt ondertussen niet lang te rouwen om de breuk met zijn veertien jaar jongere vriendin. Hij verscheen vorige week op de première van zijn film 'Dreamgirls' met een nieuwe vlam aan zijn zijde, Tracey Edmonds. De filmproducent is de ex-vrouw van zanger Babyface.