AMSTERDAM - Pete Doherty wordt niet in verband gebracht met de dood van acteur Matt Blanco. De rocker is wel ondervraagd, maar heeft volgens de politie in Londen niets met de dood van de acteur te maken.

Doherty was vorig weekeinde te gast op het feest waar de 30-jarige Blanco van een balkon viel. Een dag later overleed de acteur aan zijn verwondingen. Enkele feestgangers verklaarden dat Doherty en Blanco eerder op de avond een aanvaring hadden.

Naar aanleiding van die geruchten suggereerde de Britse krant The Sun dat Doherty met Blanco had gevochten, waarbij Blanco van het balkon stortte. Ook de zus van Blanco bracht Doherty in verband met de dood van haar broer.

Beschuldigen

Ze vond het opvallend dat hij het feest verliet nog voor de politie arriveerde. "Ik ben er niet op uit een zogenaamde beroemdheid te beschuldigen", zei ze zondag in de Britse krant The Independent. "Ik wil alleen weten wat er die nacht is gebeurd."

De 27-jarige Doherty, die een relatie heeft met topmodel Kate Moss, komt regelmatig in contact met de politie. De dag voor het dodelijke ongeluk kreeg hij een boete en werd zijn rijbewijs voor vier maanden afgepakt. Hij wordt opnieuw verdacht van drugsbezit en roekeloos rijgedrag.