AMSTERDAM - Nicolette van Dam is na vijf jaar weer vrijgezel. De oorzaak van de breuk tussen de Zoop-actrice en restauranteigenaar Carmine Dantuono is dat ze te veel langs elkaar heen leefden. "We zagen elkaar nog maar twee avonden in de week", zegt de 22-jarige Van Dam maandag in De Telegraaf.

Bekijk video

Van Dam was sinds haar 17e met de Italiaan samen.

Eerder vertelde de Amsterdamse slagersdochter dolgraag met 'Carmi' te willen samenwonen. "Samen een huisje inrichten lijkt me heel cool. Omdat ik overdag werk en hij 's avonds, zien we elkaar weinig. Dus samen een huis zou wel heel fijn zijn."

Toch verbrak de blondine de relatie vlak voor ze naar Argentinië vetrok voor de opnamen van de derde Zoop-film 'Zoop in Zuid-Amerika'. Ze had haar geloof in vastigheid met Dantuono verloren.

Van Dam werd eerder dit jaar voor haar rol in 'Zoop in India' genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste actrice. De prijs ging naar Carice van Houten.

De 33-jarige Dantuono is de zoon van de eigenaren van het bekende Italiaanse restaurant D'Antica in Amsterdam en mede-eigenaar van de restaurants Cinema Paradiso en Onassis.