LONDON - Harry Potter-ster Daniel Radcliffe is de jongste Britse miljonair op de rijkenlijst van de Britse krant Sunday Times. Op de jaarlijkse Rich List van de krant wordt het vermogen van rijkste Britten geschat.

De 17-jarige Radcliffe zou zijn kapitaal het afgelopen jaar met bijna twaalf miljoen euro hebben zien groeien. In totaal is de acteur goed voor bijna 21 miljoen euro en daarmee behoort hij tot de vijfduizend rijkste Britten, meent de krant.

De jonge filmster hoeft zich dankzij het succes van de 'Harry Potter'-films voorlopig geen zorgen te maken over zijn financiën, stelt de samensteller van de lijst vast. De scholier kan zelfs leven van de royalties die hij krijgt als zijn films op televisie worden vertoond. "Als hij gaat studeren, hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken over zijn studiebeurs."

De jongste vrouw op de lijst is de 19-jarige zangeres Joss Stone. Haar vermogen wordt geschat op zo'n negen miljoen euro. De lijst wordt aangevoerd door Roman Abramovich, die 16 miljard euro zou bezitten. De Rus is de eigenaar van de Britse voetbalclub Chelsea.