AMSTERDAM - Rowena Baierl volgt het muzikale voorbeeld van haar rappende vriend Lange Frans. In het nieuwe nummer van Playboy staat niet alleen een naaktreportage van de wulpse brunette, maar zijn ook links opgenomen naar enkele nummers waarin ze rappend is te horen.

In het bijgaande interview vertelt ze over haar nieuwe uitdaging. "Het is leuk, rappen, maar het blijft wel vreemd. Het is toch echt Frans zijn ding."

In de nummers 'Doe eens gek' en 'Geil' klinkt de Playmate als een volleerde rapartiest. Ook haar songteksten liegen er niet om. Kots, kwijl en andere lichaamssappen komen regelmatig aan de orde. Hoe leuk ze muziek maken ook vindt, een nieuwe roeping durft Rowena het nog niet te noemen. "Ik ga nu ook niet zeggen dat ik dit jaar helemaal ga doorbreken. Ik zie wel hoe het loopt."

Over vrouwelijke groupies van haar populaire vriend maakt Baierl zich overigens geen zorgen. "Ik heb echt heel veel geluk met hem hoor", zegt ze. "Ik heb heel veel respect voor hoe hij ermee omgaat. Hij gaat er echt heel netjes mee om. Hij komt bij mij weer thuis." Verderop in het blootblad klinkt Lange Frans minder overtuigd. Als hem wordt gevraagd of hij een monogaam leven leidt, klinkt er een twijfelend "Nou, dat eh...ja."