AMSTERDAM - Het Amerikaanse filmpubliek brengt graag een bezoekje aan de bioscoop als er een film met Tom Hanks draait. Dat blijkt uit een enquête van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup. Het bedrijf ondervroeg ruim duizend mensen naar hun favoriete en minst favoriete acteur.

Hanks staat bovenaan de lijst met acteurs die men graag in een film ziet. Na de 'Forrest Gump'-acteur trekt Robert de Niro de meeste mensen. Ook Julia Roberts is populair bij de Amerikaanse filmkijker, zij eindigde op de derde plek.

Populair

Opvallend is dat ook Mel Gibson, die onlangs in opspraak kwam wegens antisemitische opmerkingen, populair is. Hij staat zesde in de lijst met favoriete acteurs. Niet iedereen is het daar mee eens. Er waren ook veel ondervraagden die hem niet graag zien. Op de lijst met acteurs die door het publiek gemeden worden, eindigde hij op de derde plaats.

Bovenaan de lijst met acteurs die het publiek bij een film weghouden staat Tom Cruise. Angelina Jolie is voor veel bezoekers ook een reden om een film te mijden.