Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Hennie Huisman het hardste lacht, de grappige kroketten van Balkenende, dat Mary Borsato in de pen klimt, Jan Smit het 'Pamela Anderson' effect heeft en Angela, de ex van Patrick Kluivert, er op los wil timmeren. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Hennie Huilman

Een zielepiet, zeurkous en huilebalk. Dat wordt wel eens over Hennie Huisman gezegd. Hij mopperde en klaagde toen hij niet meer op tv was en bedelde publiekelijk om een nieuw baantje. Presentatrice Mariska Hulscher haalde vreselijk uit naar Hennie 'Huilman' en boorde de arme man totaal de grond in. Hennie reageerde wijselijk niet, maar in Weekend deze week kan hij het niet laten. De rollen zijn namelijk omgekeerd: Hennie is weer op tv en Mariska kan haar gebotoxte hoofd nergens meer laten zien na haar flitshuwelijk van twee maanden. Daarbij is er ook nog een affaire over een onbetaalde bruidsjurk. 'Lach je stiekem in je vuistje?' vraagt Weekend de presentator. "Niet in mijn vuistje, maar hardop! Nu is ze alleen nog maar in het nieuws om haar scheiding en die jurk," aldus een vergenoegde Hennie. Geen tranen meer voor Hennie Huilman dus, want: 'wie het laatst lacht, lacht het best'.

Krokettenmotie

Zelfs de brave, kreukvrije Jan Peter Balkenende haalt wel eens een grapje uit. Weekend weet ons te vertellen dat Balkenende een keer een gekke bui had en een 'krokettenmotie' indiende. Tijdens een vergadering 's avonds laat verveelde hij zich en hij besloot wat humor in de strijd te gooien. Hij schreef een motie dat er voortaan altijd vanaf 22.00 uur kroketten moesten worden geserveerd. Ha, ha, lachen bij het CDA. Maar alle andere partijen tekenden de motie ook en uiteindelijk werd de motie echt aangenomen. 'Sindsdien zijn er 's avonds altijd kroketten geserveerd' gniffelt Balkenende. 'Je houdt het niet vol als je zonder humor opereert. Er wordt heel wat afgelachen, maar natuurlijk ook keihard gewerkt.' Die JéPé toch, wat een lolbroek. Maar dan wel een keurige lolbroek.

Borsato-boek

Mary Borsato -de moeder van zanger Marco- gaat een boek schrijven. Nee, niet over de laatste bruidsmode, bleekblonde hair-extensions of de best bruinende zonnebanken. De hoofdpersoon in het boek wordt Mary zelf. 'Nederland heeft echt behoefte aan positieve verhalen' is haar motief, en dus wil ze haar levensgeschiedenis neerpennen. Ze trouwde op haar 19e, kreeg 3 kinderen en scheidde alweer op haar 23e. Maar spijt heeft ze nooit gehad, ook al had ze het vaak moeilijk in haar eentje. Die boodschap wil ze uitdragen naar andere vrouwen. Over Marco zal het boek niet gaan, want: 'de hoofdpersoon ben ik'. Jammer voor Mary, maar we moeten eerlijk bekennen dat we niet onmiddellijk naar de boekhandel zullen rennen als de memoires van de 61-jarige oma t.z.t. uitkomen.

Het 'Pamela effect'

Overal in het land was Jan Smit in z'n onderbroek te bewonderen. De posters van zijn eigen ondergoedlijn hingen in talloze bushokjes en menig tienermeisje keek verlekkerd naar de halfblote zanger. Zo'n poster zouden zij ook wel op hun zolderkamertje willen hebben…Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de posters, meldt geschrokken dat diverse bushokjes vernield zijn en de posters gestolen. 'We merken dat de campagne van Jan Smit zeer spraakmakend is. Net als ooit bij een campagne van Pamela Anderson het geval was, is het nu weer zo dat mensen bushokjes vernielen om aan een poster te komen' aldus het bedrijf. Ze vragen de fans om contact met ze op te nemen, zodat die gratis een poster kunnen krijgen zonder het bushokje te hoeven slopen. En Jan Smit zelf? Die lacht om zichzelf in boxershort. 'Ik krijg wel heel veel reacties op mijn 'six-pack' grapt de jonge zanger.

Bedreigingen

De ex van voetballer Patrick Kluivert is geen doetje. Hoewel Angela en Patrick 'in goed overleg' uit elkaar zijn, kan Angela het niet hebben dat Patrick een nieuw liefje heeft. De voetballer scharrelt met styliste Rossana Lima en dat vindt Angela maar niks. Ze bestookt Patrick met sms-jes waarin ze de donkerharige schone voor 'hoer' uitmaakt. Ook wordt er gezegd dat Angela Rossana 'niet tegen moet komen'. Maar het blijft niet alleen bij sms-en en geuite dreigementen. Presentatrice Valerie Zwikker (de knappe ex van BNN-Bart de Graaff) zou samen met Rossana een wild avondje met Patrick hebben beleefd, ging het gerucht. In een discotheek beende Angela op Valerie af en bedreigde haar. 'Net toen het uit de hand begon te lopen, sprong mijn vriend tussenbeide' huivert Valerie in Privé. Poeh, lekker ding, die Angela. Knap koppie, maar ondertussen is het een valse furie. Pas maar op, dames.