AMSTERDAM - Jonas Altberg, alias Basshunter, schaamt zich niet voor de seksfoto's die van hem in de Zweedse media zijn verschenen. "Ik ben gewoon geen verlegen jongen en ik houd van seks", bekent de zanger en dj zonder blikken of blozen.

Bekijk video

Op de foto's is in detail te zien hoe hij met zijn toenmalige vriendin de liefde bedrijft. "We hadden zin om seks te hebben, ook al waren er andere mensen in de ruimte. Zulke dingen gebeuren."

Vereerd

De 21-jarige Zweed, bekend van de megahit 'Boten Anna', ziet de aandacht voor zijn privéleven als een kleine prijs die hij moet betalen voor zijn snel verworven roem. "Ze vergelijken me zelfs met Paris Hilton en Pamela Anderson, dus ik voel me best vereerd", zegt hij lachend.

"In Nederland kan ik gelukkig vrijelijk over seks praten. In Zweden kan dat echt niet." Eén ding wil de ster wel rechtzetten. "Ik heb nu een veel mooier lichaam."

Melodie

Het herkenbare deuntje verklaart volgens de zanger hoe het Zweedstalige nummer op de hoogste positie van de Nederlandse Top 40 terechtkwam. "Dat is echt vanwege de aanstekelijke melodie", vertelt hij. "Het is namelijk nog nooit gebeurd dat een liedje in de Zweedse taal het internationaal zo goed deed."

Toch werkt Altberg voor het vervolg op zijn huidige album 'LOL' aan Engelstalige nummers. Ook experimenteert hij met andere muziekstijlen, zoals hiphop en rock. "Ik wil mezelf altijd blijven vernieuwen", legt hij uit.

Chatrooms

Ook zijn songteksten zijn niet bepaald conventioneel. Wie denkt dat 'Boten Anna' over een boot gaat, komt bedrogen uit. "Daar was inderdaad veel verwarring over, zelfs in Zweden", ligt Altberg toe. Het nummer gaat over een bot, een computerprogramma dat chatrooms bewaakt.

"In het nummer denk ik dat Anna een bot is, maar ze blijkt uiteindelijk een echt meisje." De ster brengt zelf heel wat uren door achter de computer. "Ik heb er zes en voordat ik bekend werd zat ik vaak urenlang spelletjes te spelen."

Promotie

Basshunter is momenteel in Nederland voor de promotie van zijn nieuwe kerstsingle, een cover van het klassieke 'Jingle bells'. "Andere versies van het nummer zijn zo zacht", vertelt de Zweedse ster. "Zie het als mijn kerstcadeau aan de fans van hard dance."