AMSTERDAM - Elizabeth Hurley is beschuldigd van kinderuitbuiting, nadat ze woensdag haar nieuwe badmodelijn presenteerde in het Londense warenhuis Harrods. De 41-jarige brunette liet drie meisjes, in de leeftijd van drie tot acht jaar, poseren in badkleding met luipaardprint.


'Een volwassen vrouw als Liz Hurley moet beter weten'

Een groot deel van het aanwezige publiek was niet te spreken over de presentatie. "Het is schandalig dat de mode-industrie druk uitvoert op kinderen. Jonge meisjes worden aangespoord om er volwassen en sexy uit te zien. Dat is gewoon fout", aldus een van de aanwezigen.

Verschillende ouders beklaagden zich over het feit dat de kinderen zich overduidelijk niet op hun gemak voelden tijdens de modeshow. "De ouders van deze meisjes moeten zich schamen", aldus een moeder. "Bovendien moet een volwassen vrouw als Liz Hurley beter weten. Het is belachelijk dat ze zulke jonge kinderen gebruikt om haar badmodelijn te presenteren."

Walgelijk

Een andere aanwezige zegt het hele gebeuren "walgelijk" te vinden. "Het is ongepast om meisjes van drie in sexy bikini's te laten rondlopen."

De woordvoerder van Harrods wilde geen commentaar geven. Ook Liz Hurley heeft nog geen reactie gegeven.