AMSTERDAM - Het gaat goed met Kevin Federline. Dat vertelde de 28-jarige rapper in een interview met entertainmentzender E!, dat woensdagavond te zien was op de Amerikaanse televisie.

Hij is gedumpt door zijn vrouw Britney Spears en zijn debuutalbum stevent op een flop af, maar Federline houdt de moed erin, verzekerde hij.

De 25-jarige Spears vroeg vorige maand na een huwelijk van twee jaar de scheiding aan van haar man. Het stel heeft twee zoontjes: Sean Preston van 1 en Jayden James van drie maanden.

Familieman

Spears wil de voogdij over de kinderen, maar Federline ligt op de loer. "Ik ben een familieman, dat is de waarheid", zei hij daarover. De voormalige achtergronddanser heeft ook twee kinderen met actrice Shar Jackson, die hij verliet om met Britney te trouwen.

De media zijn niet bepaald positief over hem. Hij zou vreemdgaan, alleen met Spears zijn getrouwd om haar geld en haar bedreigen met een sekstape. Federline lacht erom. "Dat kan ik niet serieus nemen. Die mensen weten toch niet wie ik echt ben", zei hij.

Voor het nieuwe jaar heeft hij alvast één goed voornemen. "Ik ga proberen me iets wijzer te gedragen. En om sterker te zijn."