AMSTERDAM - H&M en Madonna gaan opnieuw samenwerken. De zangeres heeft samen met Margareta van den Bosch, hoofd van de designersafdeling van het modeconcern, een kleding en accessoirelijn ontworpen. Deze is vanaf maart 2007 in alle H&M-winkels in de wereld verkrijgbaar.

"De 'M by Madonna'-collectie weerspiegelt Madonna's tijdloze en unieke stijl", aldus het kledingconcern in een persbericht. "Madonna is al jaren een cultureel icoon en de invloed die zij wereldwijd heeft op hoe mensen zich kleden is ongeëvenaard." Zij maakte samen met Van den Bosch een moderne collectie kleding en accessoires, geïnspireerd op de persoonlijke garderobe van de zangeres.

Details

"Madonna heeft een indrukwekkend gevoel voor mode en trends. Ze is buitengewoon stijlbewust en enthousiast en was tot in de kleinste details bij ieder ontwerp betrokken", zegt Van den Bosch over de samenwerking.

Madonna heeft nooit een geheim gemaakt van haar passie voor mode. "De samenwerking met Margareta en H&M was voor mij een spannende en nieuwe creatieve uitdaging. Ik ben echt blij met de resultaten", aldus Madonna. Ze maakte dertig kledingstukken voor de voorjaarscollectie.

Shoppen

Eerder dit jaar maakte H&M een trainingspak met Madonna. Dat was in verband met haar Confessions Tour 2006. De crew van de zangeres mocht toen shoppen bij de winkelketen waarna zij figureerden in de reclamecampagne van H&M.

"Dit is weer echt iets anders omdat ze echt samen een collectie ontwikkelden waar Madonna nauw bij betrokken was", licht woordvoerster Elke Kieft van H&M Nederland toe.