LOS ANGELES - George Clooney gaat het boek 'Innocent man' van John Grisham verfilmen. Samen met filmmaatschappij Warner Bros. kocht hij de rechten van het boek. Dat meldt de website van het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Bekijk video

Het werk van de bekende misdaadauteur is het waargebeurde relaas van basketbalspeler Ron Williamson. Hij zat elf jaar onterecht in de gevangenis voor verkrachting en moord.

Het is nog niet bekend of Clooney de film ook zal regisseren of erin mee zal spelen. De 45-jarige acteur, onlangs door het Amerikaanse blad People verkozen tot 'sexiest man alive', heeft zijn zinnen gezet op meerdere boekverfilmingen. Nog geen twee weken geleden verwierf zijn productiebedrijf Smoke House samen met Warner Bros. de rechten van 'White jazz', een roman van James Ellroy.

Oscars

De Oscarwinnaar, bekend van films als 'Ocean's eleven' en 'Three kings', is de laatste tijd steeds vaker achter de camera actief. Zijn werk als regisseur, producent en scriptschrijver gaat hem schijnbaar goed af. 'Good night, and good luck', de tweede film waarvan hij de regie voor zijn rekening nam, werd dit jaar voor zes Oscars genomineerd.