AMSTERDAM - Oud-presentator Jeroen van der Boom is de best verdienende schnabbelaar van Nederland. De 34-jarige entertainer sleept met zijn klussen jaarlijks ongeveer 660 duizend euro binnen. Dat meldt weekblad Nieuwe Revu, dat deze week met een schnabbel top twintig komt.

Bekijk video

Het management van de bijklussende Van der Boom meldt dat hij per maand rond de twintig boekingen heeft. Belangstellenden moeten voor een optreden van drie kwartier ruim 2700 euro betalen. De entertainer is van vele markten thuis en is te boeken voor een avondje cabaret, zang, imitatie en presentatie.

Andere bijklussende artiesten zijn Karin Bloemen, van wie haar schnabbelinkomsten op bijna 238 duizend euro per jaar worden geschat en ex-zwemster Inge de Bruin, die ongeveer 375 duizend euro bij elkaar klust.

Sporters zijn in de lijst goed vertegenwoordigd. Zo verdient ex-voetballer René van der Gijp als gastspreker en 'teambuildoloog' ongeveer 525 duizend euro en houdt ex-keeper Hans van Breukelen aan zijn opdrachten jaarlijks rond de 350 duizend euro over.