AMSTERDAM - De politie heeft Pete Doherty ondervraagd in verband met de dood van de 30-jarige acteur Mark Blanco. De twee kregen zondag op een feestje hevige ruzie, waarna de gastheer Blanco had gevraagd het huis te verlaten. Kort daarna werd Blanco zwaargewond aangetroffen op straat.

Dat meldt The Sun woensdag. Volgens de politie is er nog weinig duidelijk over de exacte oorzaak van Blanco's dood, maar het staat vast dat de acteur van het balkon gevallen is. Er zijn geen aanwijzingen dat Doherty betrokken is bij Blanco's dood, maar de politie wil hem toch ondervragen.

Volgens gastheer Paul Roundhill waren Blanco en Doherty allebei dronken. In de eerste instantie hadden de twee vooral verbale ruzie, maar later liep het uit op een handgemeen. Kort nadat Roundhill Blanco zijn huis uit had gezet, werd de acteur zwaargewond aangetroffen op straat. Hij werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, alwaar hij later overleed.

Bloed

Volgens Roundhill had Doherty het feest verlaten alvorens de politie arriveerde. De rocker ging vervolgens naar het Malmaison hotel, alwaar hij zijn kamer ruïneerde. Volgens hotelpersoneel heeft Doherty zijn kamer met bloed besmeurd. Ook heeft hij het tapijt vernield en werden er sporen van drugs aangetroffen. Het hotelpersoneel alarmeerde direct de politie, maar deze kon Doherty niet meer aanhouden.

De Britse rocker, die verloofd is met topmodel Kate Moss, staat bekend om zijn drugsgebruik en baldadigheid. Vorige week bepaalde de rechter dat hij niet de gevangenis in hoeft wegens het bezit van heroïne en crack. Wel krijgt Doherty een rijontzegging voor de duur van vier maanden.