LOS ANGELES - Voormalig Seinfeld-acteur Michael Richards heeft een bijeenkomst belegd met de Afro-Amerikanen die hij vorige maand beledigde tijdens zijn optreden in een comedyclub in Los Angeles. De komiek, die de exentrieke Cosmo Kramer speelde, biedt de gedupeerden zijn excuses aan voor de racistische opmerkingen die hij hen in blinde woede naar het hoofd slingerde.

De tirade van de 57-jarige acteur volgde nadat de mannen hadden geroepen dat hij niet grappig was. Hij gooide er diverse beledigingen uit. "Houd je kop! Vijftig jaar geleden zouden we jullie nog opgeknoopt hebben", schreeuwde Richards. "Nu ben je moedig genoeg om terug te praten. Gooi deze sukkel eruit. Het is een 'nigger'." Het racistiche 'N-woord' ligt erg gevoelig in de Verenigde Staten en Richards kreeg veel kritiek op zijn uitspraken.

Een woordvoerder van Richards zei dat een gepensioneerde rechter de ontmoeting tussen de partijen leidt. De bemiddelaar moet bepalen of de acteur verdere actie moet ondernemen om het geschil op te lossen. Volgens de advocaat van Richards zou een vergoeding een oplossing kunnen zijn. Het is onbekend wanneer de partijen samenkomen.