AMSTERDAM - De woordvoerster van Lindsay Lohan hekelt journalisten die de actrice belachelijk hebben gemaakt. Persvoorlichter Leslie Sloane heeft het gevoel dat er een grens is overschreden nu verschillende columnisten grappen hebben gemaakt over een emotioneel briefje dat Lindsay schreef aan de familie van de overleden filmmaker Robert Altman.

Volgens Sloane was het briefje een welgemeende boodschap van Lindsay aan de familie Altman, vertelt ze het internationale persbureau Reuters. Nadat het bericht uitlekte, werd er echter in diverse media de draak mee gestoken. De spel- en stijlfouten van Lohan werden breed uitgemeten en er werd zelfs gesuggereerd dat de 20-jarige actrice de dood van de filmmaker uitbuitte op zoek naar publiciteit.

Sloane wil korte metten maken met die verhalen. "Toen ik hoorde dat hij was overleden, belde ik meteen Lindsay. Ze schrok heel erg en barstte in tranen uit. Ze heeft toen meteen het bericht geschreven. Het was daarom misschien wat gehaast en met fouten, maar het kwam uit haar hart."

De vorige week overleden 81-jarige Altman regisseerde Lohan in zijn laatste film 'A prairie home companion'. In het briefje noemt de actrice, die een slechte relatie heeft met haar eigen vader, hem een vaderfiguur.

Rust

Lohan wordt vaker door de pers in een negatief daglicht gezet. De Amerikaanse bladen smullen van haar vermeende feest- en divagedrag. Sloane vindt dat het genoeg is geweest. "Iedereen moet de mogelijkheid krijgen zijn eigen leven te leiden. Mensen moeten haar met rust laten."