AMSTERDAM - Sheryl Crow is dankbaar voor alles wat ze dit jaar heeft meegemaakt. Dat vertelde de zangeres donderdag aan Oprah Winfrey. Crow kreeg begin dit jaar de diagnose borstkanker, enkele weken nadat haar verloving met wielrenner Lance Armstrong was verbroken.

"Iedereen denkt dat ik een rotjaar heb gehad. Maar het is eigenlijk een heel goed jaar is geweest", legt ze uit. "Het heeft me namelijk gebracht waar ik nu ben. Ik heb heel veel geleerd de afgelopen tijd."

De 44-jarige zangeres, die inmiddels kankervrij is verklaard, leerde onder meer dat het niet erg is om te huilen. "Het gaat allemaal om het beleven van je emotie, er doorheen te gaan en er echt iets mee te doen. Pas als je echt meegaat in je verdriet, ontdek je wie je werkelijk bent."

Familie

Dat familie belangrijk is in slechte tijden is ook iets dat de artieste, die onder meer een hit scoorde met 'All I wanna do', heeft ontdekt het afgelopen jaar. "Als het er op aankomt val je toch terug op de mensen die je eraan helpen herinneren wie je bent en waar je vandaan komt. Je familie en echte vrienden zijn de mensen die je helpen je weg te vinden."