ROTTERDAM - Zanger René Froger mag de komende zes weken niet optreden. Daardoor moet hij ook zijn vier kerstshows in Ahoy' Rotterdam van eind dit jaar afzeggen. Froger kampt met een slepend probleem aan zijn luchtwegen, waardoor hij de afgelopen weken ook al concerten moest afzeggen.

Froger bezocht de laatste weken diverse keren zijn kno-arts en deze gaf hem woensdag het dringende advies zes weken rust te houden. De diagnose luidt dat de zanger last heeft van een verergering van problemen aan de bovenste en onderste luchtwegen.

Blijvende schade

Indien Froger geen gehoor zou geven aan het dringende advies van zijn artsen, is blijvende schade niet uitgesloten.

De vier bijna uitverkochte Christmas Show of the Year-concerten op 22, 23, 24 en 26 december in Ahoy' komen te vervallen.

Balen

Froger baalt van de gedwongen rustpauze die hij moet nemen. "Ik vind het verschrikkelijk om zoveel fans en medewerkers teleur te stellen, maar diezelfde mensen zullen begrijpen dat mijn gezondheid mij alles waard is", meldt hij.

Artsen hebben hem gewaarschuwd dat hij blijvende schade aan zijn stem kan oplopen als hij nu geen rust neemt. De volkszanger laat verder weten dat de steun die hij krijgt van fans en vakgenoten hem heel erg heeft aangegrepen.

Echtgenote Natasja Froger licht donderdagmiddag in Bussum de gezondheidstoestand van haar man toe.

Bauer

Het is een slechte week voor het Rotterdamse sportpaleis, want maandag werd bekend dat zanger Frans Bauer een poliep op zijn stembanden heeft en zijn vijftien shows aldaar moet afzeggen.