AMSTERDAM - De voor december geplande concerten van Frans Bauer zijn verplaatst naar eind april. Dat maakte zijn management woensdag bekend.

Maandag werd bekend dat de volkszanger een poliep op zijn stembanden heeft, waardoor de concerten Bauer - Live in Ahoy' vanaf 7 december niet kunnen doorgaan.

Brief

De nieuwe optredens vinden plaats tussen 27 april en 12 mei 2007. De entreebewijzen blijven geldig. Vrijwel alle concertbezoekers krijgen binnen een week een brief over de nieuwe datum.

De poliep op de stembanden van de zanger houdt de gemoederen flink bezig. Nadat verschillende programma's, waaronder het NOS Journaal, dinsdag een boodschap van Bauer aan zijn fans uitzonden, kwam Shownieuws woensdag met een steunbetuiging aan het adres van de volkszanger.

Steun

In het SBS-programma kwamen verschillende bekende Nederlanders aan het woord, die de 32-jarige artiest een hart onder de riem staken. Fans konden hun steunbetuiging mailen naar het programma, deze boodschappen verschenen dan tijdens de uitzending onder in beeld.

De poliep werd ontdekt tijdens een routinecontrole. Het knobbeltje moet nu operatief worden verwijderd en de sympathieke volkszanger moet daarna twee maanden rust houden.

Frans is zelf zo kapot van het feit dat hij zijn concertreeks moest afblazen, dat hij tijdens de videoboodschap aan zijn fans in huilen uitbarstte. Alle vijftien concerten in Ahoy', die volgende week zouden beginnen, waren uitverkocht.

Ahoy

Bij Ahoy' in Rotterdam heerst geen vrolijke stemming. Woensdag werd bekend dat ook René Froger zijn kerstconcerten moest afzeggen. "We balen flink. Het is een teleurstelling. Financieel lijden we schade", reageerde directeur Jos van der Vegt donderdag op het afgelasten van de twee concertreeksen.

Van der Vegt vindt het in de eerste plaats vervelend en dramatisch voor de artiesten zelf, maar ook voor de vele duizenden fans die moesten worden teleurgesteld. "Gelukkig hebben we de concerten van Frans Bauer kunnen verplaatsen naar april en mei. Met de kerstconcerten van Froger ligt dat wat anders. Die kun je moeilijk naar het voorjaar verzetten", aldus Van der Vegt.

Leeg

De grote zaal van Ahoy', het sportpaleis, blijft de komende weken leeg. Alternatieve optredens zijn er niet. "We kunnen op een doordeweekse mistige donderdagochtend niet snel iets anders plannen. Concerten als van Bauer en Froger worden soms een jaar vantevoren geregeld", aldus Van der Vegt.

Vooral de afgelaste kerstconcerten van René Froger hakken er financieel in. Van der Vegt: "Ja, die klap is wel groot. De nieuwe concertreeks van Bauer valt binnen ons gebroken boekjaar dat loopt van juni tot juli. Dus die schade kunnen we beperken."