AMSTERDAM - De nieuwe James Bond-acteur Daniel Craig zou geen moeite hebben met een homoscène in de volgende Bond-film. "Waarom niet? Vandaag de dag hebben fans daar geen moeite meer mee", zo stelt de Brit. "Tegenwoordig zijn er zoveel films waar homoseksualiteit aan bod komt."

In Casino Royale gaat James Bond de strijd aan met het internationale terrorisme, in de persoon van Le Chiffre. De film doet het boven verwachting goed. De nieuwste film over de Britse geheim agent heeft de beste opening gehad van alle Bond-films die tot nu toe zijn verschenen. In de Verenigde Staten bracht de film in zijn openingsweekeinde meer dan 40 miljoen dollar (31,6 miljoen euro) op.

Aanvankelijk kreeg Craig veel kritiek nadat bekend werd dat hij de nieuwe 007 werd. Veel Bond-fans vonden de Brit te lelijk voor deze rol. Bovendien was er veel commotie over het feit dat Craig blond is.

De acteur zegt in de Daily Mail dat de regisseur hem heeft voorgesteld zijn haar donker te verven. "Er is mij gevraagd of ik van haarkleur wilde veranderen, maar dat heb ik geweigerd. Je moet niet aan mijn natuurlijke haarkleur komen", aldus Craig.