AMSTERDAM - In een videoboodschap laat Frans Bauer zijn fans weten dat hij het heel erg vindt dat zijn vijftien concerten in Ahoy' Rotterdam zijn afgelast. De 32-jarige zanger, die last heeft van een poliep op zijn stembanden, vroeg geëmotioneerd om begrip.

Bekijk video

De boodschap was dinsdag te zien bij het NOS Journaal. "Ik hoop dat jullie komen als ik er weer sta", aldus een huilende Bauer. "Sorry", voegde hij daaraan toe. Zijn management verwacht eind van de week nieuwe data bekend te maken. Bauer zou vanaf 7 december vijftien optredens geven in Ahoy'.

De afgelasting is tevens een financiële strop voor Bauer. De volkszanger is niet verzekerd. "Natuurlijk kun je je tegen dit soort overmacht verzekeren maar de premies die daar aan verbonden zijn bedragen enige tonnen euro's", meldt zijn management tegenover de website Sterrenstek.

"Wanneer we dat wel hadden gedaan, waren de prijzen van toegangskaartjes veel en veel hoger geweest. Wellicht dat dan een deel van zijn fans het niet had kunnen betalen."