AMSTERDAM - Sacha Baron Cohen, de Britse komiek die momenteel als Borat in de bioscopen te zien is, gaat trouwen. Naar verwachting stappen Cohen en zijn vriendin, actrice Isla Fisher, volgend jaar zomer in het huwelijksbootje. Dat melden verschillende media dinsdag.

Naar verluidt zou Fisher een traject ondergaan hebben om zich tot het Jodendom te bekeren. Cohen is zelf ook Joods. Bronnen rondom het stel melden dat er veel Hollywood-sterren bij het huwelijk aanwezig zullen zijn.

Cohen is momenteel op het witte doek te bewonderen in de film 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan'.

In de film schildert de komiek de voormalige Sovjetrepubliek af als een achterlijk land. De inwoners zijn verslaafd aan de urine van paarden, schieten graag op honden en zien verkrachting en incest als heel gewone bezigheden. Cohen speelt in de film de Kazachstaanse journalist Borat, die een hekel heeft aan vrouwen en minderheden. De film deed veel stof opwaaien in Kazachstan.