AMSTERDAM - Regisseur Peter de Baan en scenarist Ger Beukenkamp werken aan een miniserie over Mabel Wisse Smit, de vrouw van prins Johan Friso die een relatie met een topcrimineel zou hebben gehad. Dat heeft producent Motel Films maandag gemeld.

Het duo maakte eerder al De Kroon, over de politieke complicaties rond het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. De Prins en het Meisje, zoals de werktitel van het project luidt, concentreert zich op de gebeurtenissen in juni 2003. Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit maakten toen bekend dat ze in het huwelijk wilden treden en vroegen het kabinet om toestemming.

Belastende informatie

Premier Balkenende vroeg de AIVD toen uitvoering onderzoek te doen naar Wisse Smit. Dit leverde geen belastende informatie op. Later dat jaar kwamen onder meer het blad Quote en misdaadverslaggever Peter R. de Vries met informatie waaruit zou blijken dat zij een intieme relatie met crimineel Klaas Bruinsma zou hebben gehad.

De productie moet begin volgend jaar worden opgenomen. De VPRO brengt de miniserie eind 2007 op televisie. Hoofdrollen zijn nog niet bekend.