AMSTERDAM - Producent Albert Verlinde van V&V Entertainment overweegt een nieuwe serie TiTa Tovenaar te maken. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt. Het productiebedrijf beheert vanaf 1 januari alle rechten op de televisieserie uit de jaren zeventig.

Eerder maakte Verlinde al een musical gebaseerd op de oude televisieserie. "TiTa Tovenaar is een geweldig verhaal, dat we graag nieuw leven willen inblazen", vertelt de producent. "Dat kan in de vorm van een tweede musical, een nieuwe televisieserie of een project op internet. We gaan ons daar binnenkort op beraden."

Ook overweegt Verlinde een dvd-box van de oude serie uit te brengen.

Nesten

De populaire serie TiTa Tovenaar was tussen 1972 en 1974 op de Nederlandse televisie en vertelde over een tovenaar en zijn dochter, die zichzelf vaak in de nesten werkten. Zij klapte dan in haar handen, zodat alles even stil stond. De hoofdrollen werden vertolkt door Ton Lensink en Maroesja Lacunes.

Overigens is V&V Entertainment niet van plan zelf televisieprogramma's te gaan produceren. Als er een nieuwe serie komt, besteedt het bedrijf het project uit.