HILVERSUM - Ron Link wordt Tarzan in de nieuwe musical van Joop van den Ende. Dat is vast komen te staan tijdens de laatste audities, die vrijdagavond live op de televisie waren.

Vijf jongens haalden de eindronde, uit achthonderd aanmeldingen. Link deed eerder mee aan het tv-programma Idols. Chantal Janzen werd al eerder uitverkoren voor de rol van Jane, die er met het hart van de in de wildernis opgegroeide jongen vandoor gaat.

De musical van Joop van den Ende Theaterpdoucties gaat 15 april in première in Scheveningen en zal daar net zo lang te zien zijn als er belangstelling voor is, een zogenoemde open-eindproductie.

De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Tweevoudig Tony Award-winnaar Bob Crowley (Aida) regisseert Tarzan. Phil Collins schreef zowel de muziek als de liedteksten.

Edgar Rice Burroughs schreef het originele verhaal in 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd. De meest legendarische Tarzan is zwemkampioen Johnny Weismuller.