Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat claimbaron Edwin platzak is, Reinout en Danielle een oester-orgie hielden, Bridget tot tranen toe gepest werd, Rachel Hazes naar de kapper moet en Jantje het boven de kroeg moet doen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Oester orgie

Wie het breed heeft…In Party een stukje over de jonge miljonairs Reinout Oerlemans en Danielle Overgaag. De fotograaf spotte de twee toen ze met hun grote Range Rover stopten bij een oester-bar en daar een schaal dure schelpen ophaalden. 'Oesters kopen in dikke bak' kopt het blad en 'Chique leven van Reinout'. Het verhaal gaat over het vermogen van Reinout, dat wordt geschat op zo'n 60 miljoen.

'Dan kun je het je veroorloven om kaviaar te eten en ander rijkeluisvoedsel' watertand de redacteur. Helaas zien we op de foto nèt niet wat de prijzen van de oesters zijn, maar goedkoop zullen ze niet zijn. De redacteur grapt ook nog dat oesters een potentieverhogende werking hebben. 'Dus wellicht komt er nog wel een vierde kindje bij'. Het werd vast nog een gezellige avond bij de Oerlemansjes…

In tranen

Blonde Bridget Maasland timmert lekker aan de weg. Zeker nu ze ook nog een eigen late night show heeft, 'Het land van Maas en Geel'. De jonge presentatrice werkt zich een slag in de rondte en heeft een overvol schema. Presentatie-kanon Catherine Keyl ziet al dit succes met lede ogen aan. Party vermoedt dat de senior Keyl jaloers is op alle kansen van Bridget. Want toen Bridget te gast was in de show van Catherine kon de grand old lady het niet laten om haar jonge collega totaal af te kraken.

Of Bridget wel wist dat men twijfelde of ze voldoende bagage had om zo'n show te presenteren, meldde Catherine, of Maasland's succes alleen een kwestie van mazzel was en hoe Bridget dit allemaal dacht vol te houden? Daarbij probeerde Catherine haar gast te ontfutselen of ze ruzie met haar moeder had en toen Bridget ontkende kreeg ze nog een sneer ook. Bridget verliet met tranen in haar ogen de studio en party hoopt natuurlijk dat Catherine t.z.t. een koekje van eigen deeg terugkrijgt. 'Oorlog in omroepland' smult het blad dan ook al bij voorbaat.

Platzak

Weggehoond, uitgelachen en ook nog eens financieel totaal berooid. Het is niet best gesteld met 'claimbaron' Edwin de Roy van Zuydewijn. Van prinses Margarita krijgt hij geen cent alimentatie, de rechter vond dat hij maar een baan moest zoeken. En zo zit Edwin dus te kniezen bij zijn moeder thuis, omdat hij geen eigen woonruimte heeft. Toch is er nog één vrouw die hem ondanks dit alles aantrekkelijk vindt. Het schijnt dat de Amsterdamse makelaar Ellen sinds twee maanden een relatie heeft met De Roy.

Probleempje is echter dat De Roy geheel op haar zak moet teren en zij dit erg vervelend vindt. 'Het is al dikwijls gebeurd dat Ellen Edwin geld meegaf om boodschappen te doen en dat hij dan thuiskwam zonder boodschappen, maar ook zonder geld' onthult een bron in Privé. 'Dat zijn momenten dat ze het niet meer trekt en ze Edwin de deur uitzet'. We zien hem al beteuterd staan op de stoep, met zijn eeuwige hond. Als het niet zo'n rare snijboon zou zijn, zouden we bijna medelijden krijgen met Edwin.

Nieuwe lokken

Big hair en zonnebank-bruin. Dat is zoals we Rachel Hazes kennen. Maar sinds haar geliefde André is overleden, lijkt de weduwe zich niet meer zo om haar uiterlijk te bekommeren. In Weekend staat ze afgebeeld met donker geverfd haar, onverzorgd in een staart gebonden. Ze zeult met boodschappentassen en lijkt in niets meer op de Rotterdamse glamourvrouw van weleer. Ze ziet er afgetobd en afgesloofd uit en het blad vraagt zich dan ook af wanneer Rachel weer van het leven kan genieten.

Hoewel de weduwe haar uiterlijk verslonst, zorgt ze nog wel goed voor de inwendige kant. Iets tè goed zelfs. Haar boodschappentassen puilen uit en aan het postuur van Dré junior en Roxy te zien ontbreekt het hen aan niks. Het zijn twee vadsige tieners, die best wat gewicht kwijt mogen. Ons advies voor een complete make-over: Rachel naar de kapper voor nieuwe lokken, de twee kids elke dag een uurtje sporten en voortaan geen chips meer.

Jan's hotelbed

Zanger Jan Smit mag thuis geen meisjes ontvangen. De zanger woont nog bij zijn ouders. En daar geldt de regel: geen dameslogees op zolder. Dus moet Jan zijn liefje Ellemieke meenemen naar een hotelkamer. Niet zo'n probleem, want de jonge zanger overnacht vaak na een optreden in een hotel. Maar een beetje gek is het wel als Jan in zijn eigen dorp Volendam is en hij daar óók een hotelbed moet opzoeken. Zelf vindt hij dat geen enkel probleem. Jan heeft een vaste hotelkamer boven een kroeg in het centrum.

'Dat is wel zo makkelijk, dan kunnen we rechtstreeks zonder in de auto te hoeven stappen van de kroeg naar de slaapkamer,' vertelt hij in Story. En zo gebeurt het dat de zanger die op z'n twintigste al miljonair is, nog steeds bij zijn ouders woont, al wèl een eigen huis heeft gekocht, maar toch zijn scharreltjes nog op een gehuurd kamertje moet ontvangen. Vreemde wereld, die showbizz. Of is het gewoon een traditionele Volendamse dorpsregel, waar wij stedelingen niets van begrijpen?