MAASTRICHT - Angela Schijf wordt de hoofdrolspeelster in de nieuwe Nederlandse TROS-serie Flikken. Zij gaat samen met de al eerder bekengemaakte hoofdrolspeler Victor Reinier vanuit Maastricht aan het rechercheteam in deze uit België overgewaaide tv-politieserie leiding geven.

Productiemaatschappij Eyeworks presenteerde ex-GTST-actrice Schijf vrijdag in het stadhuis van Maastricht bij de ondertekening van een contract tussen de bij de productie betrokken instanties.

Het gaat daarbij om productiebedrijf Eyeworks, de gemeente Maastricht, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de VVV Maastricht en de politieregio Limburg Zuid.

Studio

De opnames worden deels gemaakt bij het hoofdbureau van de politie in Maastricht. Dat gebeurt tussen maart en juni volgend jaar. De binnenopnamen worden in de studio gedraaid.

De recherche van de politie Limburg Zuid stelt een klankbordgroep samen van ervaren rechercheurs, die vraagbaak zijn voor de scenarioschrijvers. De dertien afleveringen van Flikken worden vanaf herfst 2007 uitgezonden.

Overnachtingen

De Vlaamse serie Flikken wordt al acht jaar in Gent opgenomen. Sinds ook de Tros deze serie uitzendt, nam het aantal overnachtingen in Gent door Nederlanders met 30 procent toe, zei burgemeester Gerd Leers van Maastricht.

Directeur Reinoud Oerlemans van Eyeworks zei "beretrots" te zijn op de nieuwe serie met Maastricht als decor. Producent Erwin Provoost van Flikken in Gent, onder meer bekend als maker van films als Coco Flanel en Hector, is medeproducent van Flikken-Maastricht.

Windeieren

De keuze voor Maastricht als decor zal de Limburgse stad geen windeieren leggen, denkt Leers. Toeval of niet, dezer dagen wordt in Maastricht ook de speelfilm Nadine opgenomen van Erik de Bruin, bekend van Wilde Mossels.

Vrijdagavond wordt de laatste aflevering van Baantjer uitgezonden, de presentatie van Flikken juist op vrijdag is daarom geen toeval, aldus Oerlemans. Oerlemans zei te verwachten zeker 26 afleveringen te kunnen gaan maken.