AMSTERDAM - Nelly Furtado heeft een lucratief aanbod van Playboy afgeslagen. Het blootblad was bereid een half miljoen dollar neer te tellen voor naaktfoto’s van de populaire zangeres, maar Furtado heeft besloten er niet op in te gaan.

Tegen muziekzender MTV zegt Furtado lang getwijfeld te hebben. "Ik heb er lang over na moeten denken, maar ik heb besloten het niet te doen. Ik wil niet dat mijn toekomstige geliefde me al eens in volle glorie heeft gezien", aldus de 28-jarige zangeres.

Overigens sluit de zangeres niet uit dat ze nooit naakt zal gaan voor een blad. "Ik ben een popster, veel mensen zouden me het liefst iedere dag naakt zien", aldus Furtado.

Laatbloeier

De zangeres heeft momenteel geen relatie. Wel heeft ze een drie jaar oud dochtertje, Nevis. Het Canadees-Portugese popidool liet eerder al weten een laatbloeier te zijn. "Mijn seksualiteit heeft zich de laatste jaren meer ontwikkeld dan ooit."

Furtado is onder meer bekend van het nummer 'I'm like a bird'. In 2002 ze een Grammy Award voor de beste vrouwelijke popzangeres.

Loose

Eerder dit jaar bracht Furtado haar derde album uit, Loose. Daarop werkt ze onder meer samen met producer Timbaland.