HAMBURG - Showmaster Rudi Carrell zet een punt achter zijn carrière. Vrijdag heeft hij zijn laatste aflevering van 7 Tage, 7 Köpfe op de Duitse televisie. Carrell, die in 1964 naar Duitsland vertrok, wordt donderdag 68. "Ik stop nu en dat meen ik serieus", zegt hij.

Rudi Carrell is in Duitsland de verpersoonlijking van de tv-show. Met programma's als Am Laufenden Band en Der Rudi Carrell Show wist hij tientallen miljoenen mensen aan de buis te kluisteren.

De in 1934 in Alkmaar als Rudolf Wijbrand Kesselaar geboren Carrell maakte op 5 mei 1957 zijn debuut voor de Nederlandse televisie. Hij ontpopte zich in de jaren daarna als vlotgebekte tv-presentator van onder meer de naar hem vernoemde show.

In 1964 neemt hij enkele tv-shows in Duitsland op. Hij blijft daar hangen als deze shows succesvol blijken. In 1983 keert hij even terug op de Nederlandse buis als presentator van de -2-3-Show. Bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima leverde hij commentaar voor de ZDF.

Carrell is in zijn carrière onder andere bekroond met een Nipkow-schijf en een Gouden Roos en een Ere-Roos op het tv-festival van Montreux.