AMSTERDAM - Voormalig Seinfeld-acteur Michael Richards heeft zijn excuses aangeboden voor de racistische opmerkingen die hij vrijdag maakte. De acteur, die de excentrieke Cosmo Kramer speelde, schoot uit zijn slof tijdens een optreden in een comedyclub in Los Angeles.

Bekijk video

"Het spijt me ontzettend dat ik die onzin uitgekraamd heb", zei Richards maandag in het Amerikaanse televisieprogramma Late Show.

De tirade van de 57-jarige Richards volgde nadat twee donkere mannen geroepen hadden dat hij niet grappig was. Hij gooide er meerdere racistische opmerkingen uit. "Houd je kop! Vijftig jaar geleden zouden we jullie nog opgeknoopt hebben", zei Richards, zijn woede afreagerend. "Nu ben je moedig genoeg om terug te praten. Gooi deze sukkel eruit. Het is een neger."

N-woord

De racistische opmerkingen van Richards werden afgekeurd door zijn collega's uit het vak. Komiek Paul Rodriguez vertelde in een interview met CNN dat je uit moet kijken met 'het n-woord'. "Als je niet zwart bent heb je heel wat uit te leggen als je het n-woord uitspreekt." Rodriguez vindt dat vrijheid van meningsuiting zo zijn nadelen heeft. "En Richards is ze tegengekomen."

Komiek en voormalig tegenspeler Jerry Seinfeld liet in een verklaring weten dat hij geschokt was door deze verschrikkelijke vergissing. "Het was zeer kwetsend."