NEW YORK - De Nederlands-Marokkaanse actrice Maryam Hassouni heeft een Emmy gewonnen voor haar rol als Laila in de televisiefilm Offers van Dana Nechushtan. Dat meldde het Amerikaanse entertainmentkrant Variety in de nacht van maandag op dinsdag. Hassouni won in de categorie beste actrice.

Offers vertelt het verhaal van een man en een vrouw die verstrikt raken in de strijd tussen terreur en anti-terreur in Europa. De hoofdrollen worden gespeeld door Jacob Derwig (Zus & Zo) en Maryam Hassouni (Dunya en Desie). De jonge actrice kreeg de Emmy uitgereikt tijdens een gala in het Hilton Hotel in New York.

Hassouni liet de Britse actrices Lucy Cohu (The Queen's Sister) en Imelda Staunton (My Family and Other Animals) en de Duitse Heike Makatsch (Margarete Steiff) achter zich. De Emmy is de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor de tv-wereld.

Christiane Amanpour

Britse filmmakers gingen met het gros van de maandag uitgereikte prijzen naar huis. De presentatie van het door 1200 mensen bijgewoonde gala was in handen van comedie-talkshowhost Graham Norton.

TV-sterren als de Amerikaanse nieuwslezeres Katie Couric en verslaggeefster Christiane Amanpour maar ook de actrice Susan Sarandon en acteur Lorenzo Lamas namen de eigenlijke prijsuitreiking voor hun rekening.

Hassouni reageerde voor Radio1 blij en verrast. "Ik had dit niet verwacht want m'n concurrenten waren hartstikke goed." Ze denkt niet direct aan een carrière in Amerika omdat ze haar Engels niet zo goed vindt.